×

اطلاعات "Enter"فشار دادن

  • تاریخ انتشار : 1401/08/25 - 14:47
  • بازدید : 335
  • تعداد بازدید : 295
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
  دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید بهشتی

  تحقق سلامت با مشارکت ادارات دولتی و غیر دولتی و سازمان های مردم نهاد در کنار عموم مردم

  به نقل از دبیرخانه سلامت و مانیت غذایی دانشگاه جلسه انتخاب رئیس خانه مشارکت مردم در سلامت شهرستان ورامین که در محله نقاشان امرآباد مستقر گردیده، در روز یکشنبه مورخ 22/8/1401 در سالن جلسات فرمانداری شهرستان با مشارکت کلیه اعضائ خانه مشارکت برگزار گردید.

 

تحقق سلامت با مشارکت ادارات دولتی و غیر دولتی و سازمان های مردم نهاد در کنار عموم مردم

به نقل از دبیرخانه سلامت و مانیت غذایی دانشگاه جلسه انتخاب رئیس خانه مشارکت مردم در سلامت شهرستان ورامین که در محله نقاشان امرآباد مستقر گردیده، در روز یکشنبه مورخ 22/8/1401 در سالن جلسات فرمانداری شهرستان با مشارکت کلیه اعضائ خانه مشارکت برگزار گردید.

در ابتدای جلسه انتخابات آقای تاجیک نماینده فرماندار ضمن تقدیر از پیگیری های انجام شده بمنظور استقرار خانه مشارکت مردم در سلامت در شهرستان در خصوص لزوم مشارکت های مردمی در تمامی عرصه های اجتماعی و سیاسی خاطر نشان کرد: خانه مشارکت فضایی برای تعامل شبکه‌های مختلف مردمی و مشارکت آنها در فرآیند تدوین، اجرا و ارزشیابی برنامه‌های سلامت در سطح شهرستان است. وی اظهار داشت: خانه مشارکت مردم در سلامت در تمام ابعاد به مردم تعلق دارد و آحاد شهروندی سهامداران اصلی این فرآیند هستند.

ایشان با تاکید بر نقش مردم در تشکل‌های مردم نهاد در رشد و توسعه کشور گفت: مطالعات اجتماعی بیانگر آن است که هر حاکمیت و دولتی که امور را به مردم واگذار می‌کند طبیعتا توفیقات بیشتری به دست آورده است و جمهوری اسلامی ایران در این زمینه تجربیات و موفقیت های بسیاری دارد.

نماینده فرماندار ضمن تاکید بر حمایت همه جانبه حوزه فرمانداری در پیشبرد اهداف استقرار خانه مشارکت مردم در سلامت در شهرستان اظهار داشت: به منظور دستیابی به شاخص های مورد انتظار در حوزه سلامت با همکاری مردم هماهنگی های لازم با سایر ادارات و ارگان های شهرستان توسط فرمانداری انجام می شود.

در ادامه دکتر بختیاری مدیر شبکه بهداشت و درمان ورامین از جلب مشارکت‌های مردمی به عنوان یکی از اصول مراقبت‌های اولیه بهداشتی و حلقه مفقوده اجتماعی شدن نظام سلامت نام برده و افزود: مشارکت دادن اقشار مختلف جامعه برای ارتقاء شاخص‌های سلامت را می‌توان از اهداف تشکیل این خانه نام برد و تاکید کرد: با توجه به اینکه تنها 20 درصد از عوامل موثر بر سلامت در حوزه اختیارات وزارت بهداشت است و مابقی نیاز به همکاری بین بخشی و مشارکت مردم دارد بدین منظور خانه های مشارکت تشکیل گردید.

وی تاکید کرد: تسهیل در دستیابی به اهداف برنامه جامع سلامت، توانمندسازی مردم در ارتقای سلامت خود و محیط پیرامون، استقرار یک نظام دسترسی آسان به گروه‌های مردمی به ویژه گروه‌های آسیب‌پذیر از دیگر اهداف تشکیل خانه مشارکت می باشد.

ایشان درگیر شدن جامعه در ارتقای سلامت را ، فرایندی دانست که طی آن بین دولت و جوامع محلی در زمینه برنامه ریزی، اجرا و کاربرد فعالیت های سلامتی شراکت به وجود می آید و از این طریق موجبات افزایش خود اتکایی و کنترل اجتماعی فراهم می گردد.

مدیر شبکه بهداشت و درمان ورامین ضمن برشمردن وظایف اعضاء خانه مشارکت مردم در شهرستان ابراز امیدواری نمود که اعضائ با کمک و همکاری همدیگر و گروههای مردمی مشکلات مرتبط با سلامت در تمامی ابعاد ان را در سطح منطقه شناسایی نموده و ضمن ارائه راهکارها در جهت حل مشکل مطالبات مردمی را به گوش مسئولین شهرستان رسانیده و در جهت جلب همکاری انان تلاش نمایند.

دلبری رئیس خانه مشارکت مردم در سلامت استان نیز با اشاره به سه وظیفه اصلی خانه مشارکت خاطرنشان کرد: ایجاد گفت ‌وگوی ساختارمند بین مردم و مسئولین، انتقال پیام‌های مختلف سلامت محور به مردم، تبدیل ایده‌ها و پروژه‌های مشترک طرح‌های اثرگذار و درگیرشدن آحاد جامعه در ارتقای سلامت مهمترین وظایف اعضای خانه مشارکت است.

رییس خانه مشارکت استان تهران، ضمن ابراز خرسندی از روند مطلوب استقرار خانه های مشارکت در حوزه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، اظهار داشت: این رشد شتابان نشان از برنامه ریزی فعالانه در جهت بهره گیری از ظرفیت محلات دارد.

وی ایجاد هم افزایی و همکاری های بین بخشی با دخالت مستقیم مردم در تصمیم سازی ها را، نتیجه برپایی خانه های مشارکت مردم در سلامت دانسته و گفت: حضور داوطلبانه مردم پس از جلب اعتماد آنان، ارتقای سطح سلامت و کیفیت زندگی را در پی خواهد داشت.

 وی با بیان اینکه رویکرد خانه های مشارکت، مردم محوری است، ادامه داد: این قاعده یکی از اساسی ترین اقدامات در جهت پیشبرد اهداف توسعه پایدار در کشور محسوب می شود.

ایشان وجود خانه های مشارکت مردم در سلامت را فرصتی مغتنم جهت شناسایی و اولویت بندی مشکلات منطقه برشمرده و گفت: وقتی مردم در تامین سلامت خود دخیل باشند با هم فکری همدیگر می توانند در بطن جامعه حضور یافته، با مردم محله خود ارتباط موثر برقرار نموده، مشکلات را شناسایی و اولویت بندی کرده و با توجه به شناخت مردم و منطقه خود راه حل های بومی ارائه نمایند و حتی مردم می توانند با آگاهی بیشتر در اجرا، پایش و ارزیابی اهداف خانه مشارکت، شرکت نمایند.

فرجی کارشناس مشارکت های مردمی دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه با تاکید بر نقش مردم در تشکل‌های مردم نهاد در رشد و توسعه کشور افزود: سلامتی ابعاد مختلفی دارد که بایستی در خانه های مشارکت مردم در سلامت هدف تنها معطوف به بعد جسمانی نباشد و نگاه بر تمامی ابعاد ازجمله تلاش برای تامین سلامت معنوی ،روحی و روانی و اجتماعی باشد.

ایشان خانه های مشارکت در سلامت را حلقه ارتباط بین دولت و مردم در حوزه سلامت دانسته و گفت: در جهت دستیابی به اهداف سلامت جلب اعتماد مردم و سایر نهادها نقش بی بدیلی دارد.

وی یکی از مزایای استقرار این خانه ها را مردمی بودن اعضاء برشمرده و اظهار داشت: رئیس خانه مشارکت مردم در سلامت باید فردی با تعامل بالا باشد که بتواند به خوبی ارتباط مناسب بین پیام گزاران سلامت و خیرین سلامت برقرار نموده، تمامی پتانسیل های موجود در شهرستان را شناسایی و در جهت شناسایی و حل مشکلات از فرصت های موجود بهره لازم و کافی را کسب نماید.

در پایان، اعضای خانه مشارکت ضمن استماع شیوه نامه انتخابات و تعهد به انجام وظایف محوله، 5 نفر کاندید ریاست خانه مشارکت گردیدند، که پس از رای گیری، خانم فرهی با کسب 7 رای و آقای دکتر خانی با 6 رای از مجموع 22 رای اخذ شده به ترتیب بعنوان اولین رئیس و نایب رئیس خانه مشارکت مردم در سلامت شهرستان ورامین به مدت 2 سال انتخاب گردیدند.

گفتنی است از وظایف عمده خانه مشارکت مردم انتقال مطالبات سلامت محور مردم به مدیران، انتقال پیام‌های سلامت به شهروندان و مشارکت در برنامه ریزی، اجرا و ارزشیابی پروژه‌های سلامت محور می باشد.

 

 

 

 

  • گروه خبری : عمومی,آرشیو
  • کد خبر : 122848
کلید واژه
متن استاتیک شماره 39 موجود نیست